Termék   Kategóriák
Nyomtatóbarát Mond el egy barátodnak

Pénzügyi ismeretek egyéni oktatása (mérlegképes pénzügyi ismeretek)

Kiemelések:
60 perces tanórai egységben.
Ár: 4.500 HUF (5.715 HUF ÁFA-val)
Raktárban: 20
db:

  •  

Mérlegképes pénzügyi ismeretek egyéni oktatása. Egyedi konzultációkkal, egyedi tematikával, egyedi előrehaladással a képességekhez igazodva. 60 perces tanórai bontásban.

1. blokk

Pénz kialakulása, pénzhelyettesítők: csereeszköz, árutermelő gazdaság specializálódása, papírpénz-bankjegy, pénzelméleti irányzatok, aranystandard, az arany demonetizálódásának folyamata, pénzügyi aggregátumok, pénzteremtés egy – és kétszintű bankrendszerben, hitelpénz, pénzmultiplikátor, pénz kereslet-kínálat és összetevői, pénzforgalomhoz szükséges pénzmennyiség, megtakarítás-beruházás kapcsolata és a folyó fizetési mérleg, pénzügyi közvetítés.

Infláció: külső és belső tényezők, az árszínvonal változásának okai, hiperinfláció,

Bankrendszer: egy kis történelem, MNB funkciói, monetáris irányítás, direkt és indirekt eszközök. Gazdaságpolitika és pénzügypolitika.

2. blokk

Banki üzletágak: Forrásgyűjtés – passzív üzletág, Forráskihelyezés – aktív üzletág, Fizetési forgalom és szabályozása, hitelintézeti szolgáltatások, PSZÁF-MNB, betétbiztosítás, banki kockázatok és kezelésük. Elektronikus elszámolási rendszerek.

Devizagazdálkodás: külkereskedelmi ügyletek és az alkalmazott fizetési módozatok, konvertibilitás, EUR és HUF árfolyamok alakulása. Külkereskedelmi mérleg és alakulása. Garanciák rendszere.

3. blokk

Értékpapírok: fogalma, kialakulásuk, hitelviszonyt megtestesítő, tulajdonosi érdekeltséget megtestesítő és áru feletti jogosultságot megtestesítő értékpapírok bemutatása. Váltó és kötvény, részvény, közraktárjegy, egyéb értékpapírfajták.

Pénzi időértéke: pénzügyi és értékpapír számítások, jelenérték és jövőérték számítás, speciális pénzáramlások.

Pénz és tőkepiaci ügyletek: pénzpiacok, tőkepiacok jellemzői, ügyletek és jellemzőik.

4. blokk

Beruházási és finanszírozási döntések: a vállalkozás üzletmenetének bemutatása finanszírozási szempontból, likviditási helyzet és kezelése. Beruházás és adózás kapcsolata. Lízing, faktoring és forféting ügyletek. Mérleg elemzés. Pénzügyi tervezés és döntések.

Pénzügyi feszültség és kezelése: a likviditás és szolvenitás, válságkezelés, restruktúrálás. Végelszámolás, csőd és felszámolás.

5. blokk

Vizsgasorok megoldása, vizsgára felkészülés, kérdések-válaszok.


Ha bizonytalan - segítünk, ha kérdése van - megválaszoljuk!  

http://www.paluska.hu/HU/contact.html 


Kosár
A bevásárlókosara üres!
[ Copyright www.paluska.hu (1992-2016) ] - [ Telefon: +36.42.500465 ] - [ Fax: +36.42.500466 ]
ViArt - PHP Shopping Cart
-->
Free Shopping Cart by ViArt Ltd