Válságkezelés & restrukturálás

train hard, fight easy...

"Minél lejjebbről indulsz el, annál messzebb repülhetsz el, nincs út, min ne jártak volna már, csak indulj el". Bölcs az, aki már belátja, hogy gond van és tenni kellene; becsületes az, aki meg is akarja oldani, és mindent meg is tesz érte! Nem szégyen szembe nézni azzal, ami bekövetkezett. A vállalkozások többsége ilyenkor egyszerűbbnek tartja a szanálást bármi áron is. HA ÖN NEM EZ AKAR LENNI, mi segítünk Önnek a rögös úton tanácsadónak és iránytűnek lenni! Segítünk felmérni a lehetőségeket, megfogalmazni a restrukturálási ajánlatokat, átgondolni és előkészíteni az ehhez kapcsolódó jogi, üzleti és stratégiai anyagokat.

.Válságkezelés - restruktúrálás

Ha gondja van ezen folyamatok menedzselésével, akár már a kezdetekkel is, keressen fel bennünket!

A több ponton is módosult csődtörvénnyel a cégeknél előtérbe kerülhet a reorganizáció a felszámolással szemben. Az újonnan biztosított 90 napos csődeljárási moratórium ugyanis lehetőséget ad arra, hogy a vállalat átalakítsa tevékenységét a megváltozott üzleti feltételeknek megfelelően.

A hatályos új csődtörvény célja, hogy vonzóbbá tegye a csődeljárást mind az adósok, mind a hitelezők számára, erősítse az adósságrendező funkcióját és csökkentse a felszámolási eljárások számát. Az új szabályozás által a csődeljárás bejelentésével biztosított 90 napos fizetési moratórium továbbá lehetőséget ad arra, hogy a cég átalakítsa tevékenységét a megváltozott üzleti feltételeknek megfelelően.

Ez az átszervezés, azaz restrukturálás azonban nem csak az adósságok újrarendezését jelenti:
Üzleti válsághelyzetben a krízis kiváltó okainak átfogó analízisére, az üzleti stratégia újragondolására és az ezekre épülő komplex stratégiai terv implementálására van szükség. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy a cég vezetősége szembenézzen a problémáival és tudjon azokról beszélni. Az új csődtörvény kínálta moratóriummal nyerhető idő óriási kincs, mert bár minden vállalatot nem lehet megmenteni, de vannak olyanok, amelyek a hitelbőség közepette jól működtek, és elboldogulnának a radikálisan megváltozott környezetben is, csak ehhez komoly átrendezésekre van szükség.

A vállalati restrukturálás lehetséges eszközei a felgyorsított eszközértékesítés, valamint a működőtőke- és készpénz-menedzsment. Az üzleti átvilágítás a forrás szükséglet, a kovenánsok teljesítésével kapcsolatos bizonytalanság, illetve az érdekcsoportok nyomásának csökkentésére alkalmazható.

Minden modern piacgazdaságnak van felívelő szakasza, amikor a vállalatok a növekedésre, a forgalom bővítésére koncentrálhatnak, és van hanyatló szakasza, amikor az eredményesség és a likviditás kerülnek középpontba a túlélés érdekében. Nehézségek idején elképzelhető, hogy a tegnap stratégiai előnyeit és irányait újra kell gondolni. A restrukturálás célja hosszú távú piacképességhez segíteni a bajba jutott cégeket.

www.paluska.hu - információs és üzleti oldalak

  • Pénzügyeit vagy gazdálkodását értintő problémák megoldása érdekében keressen bennünket bizalommal.
  • Tradícionális és modern megoldásokkal segítjük.
  • Oktatási tananyagaink, regisztáricó után ingyen letölthetőek a WEBSHOP-ból.

Levelezési cím: HU-4400 Nyíregyháza, Homok sor 9.

Telefon: (+36) 42 500 465 Telefax: (+36) 42 500 466

E-mail: info[kukac]paluska.hu