Innovációs folyamatok mentorálása

A jövő alapja, hogy folyamatosan megújuljon és kitűnjön,... melyben segítünk...

Mi kell egy eredményesen működő vállalkozáshoz? Az induláshoz egy jó ötlet, vállalkozásbarát gazdasági és mikro-környezet, rengeteg munka és kitartás, némi saját és idegen forrás, vásárlói, megrendelői igény… és még hosszasan lehetne mindezt sorolni.
Sok vállalkozás ezen már túl van, és próbálja pozícióját megőrizni, fejleszteni vállalkozását. DE mi kell ahhoz, hogy tovább lehessen lépni, fenn lehessen tartani a folyamatot… hát ismét csak egy Isteni szikra, egy új ötlet, amelyet meg is kell valósítani. Ezt a folyamatot kell automatizálni a vállalkozásnál, hogy ne kétségbe esve kelljen keresni az új lehetőségeket a megújulás és továbblépés érdekében.
Az innovációs folyamatban célunk, hogy kitűnjünk a vállalkozások közül, a mi termékünket vegyék le, a mi szolgáltatásunkat válasszák a széles palettából.
Az ötlettől a megvalósulásig ez maga az innovációs folyamat a gyakorlatban, legyen az a szervezeti rendszerünk javítása, a termék- technológia- vagy szolgáltatás fejlesztése.
Ennek a folyamatnak természetesen van tervezési, előkészítési, teszt és megvalósítási fázisa. Ehhez kell egy kis rutin, bevonható folyamatos és egyszeri források megszerzése, partnerek összekapcsolása, hálózatokba való bekapcsolódás, marketing és oktatás.

innovációs tanácsadás

Mi ebben kívánunk Önnek segíteni - 'Inno-Outsourcing'gel -, hogy sikeres és hosszú távon eredményes legyen!

Az innovációs folyamatok menedzselése, a hozzá szükséges kapcsolatrendszer megteremtése, a jogi háttér biztosítása és a finanszírozási források és kapcsolódó pályázatok megfelelő felkészültséggel rendelkező szakembereket igényel. Ezeket rendszerint egy mikro-, kis- és közepes vállalkozás nem engedheti meg, ezért érdemes kiszervezett tevékenységként tanácsadókra bízni.Magyarországon nagy probléma, hogy az innováció szintje igen alacsony, és ez az alacsony érték is döntő mértékben a multinacionális szektorban valósul meg, és nem a hazai kisvállalkozásoknál. Hazai gazdaságpolitika (Új Széchényi Terv) és EU-s célérték is, hogy a hazai bruttó jövedelem (GDP) legalább 1,5-2% fordítódjon az innovációs folyamatokra (K+F+I), mivel ez jelentheti a gazdaság és a vállalkozások jövőjét.Az innovációs (szervezeti, technológiai, termék, folyamat) folyamatok menedzselése, a hozzá szükséges kapcsolatrendszer megteremtése, a jogi háttér biztosítása és a finanszírozási források és kapcsolódó pályázatok megfelelő felkészültséggel rendelkező szakembereket igényel. Ezeket rendszerint egy mikro-, kis- és közepes vállalkozás nem engedheti meg, ezért érdemes kiszervezett (contracting out, outsourcing) tevékenységként tanácsadókra bízni. Az innováció nem rutinfeladat, de azzá kell tenni a jövő megalapozása érdekében. És ebben a folyamatban a kezdeti lépések a legnehezebbek.A kreativitás (pl.: feltalálói ötlet) akkor válik innovációvá, ha meg is valósul (hasznosítása megvalósul), vagyis ha az ötletet, elképzelést végül a napi gyakorlatban is alkalmazzák. Az innováció nem azonos a reformmal, mivel nem makroszintű modernizációs eljárást jelent, míg innováción a mikroszinten zajló fejlesztések értendők.

Az innováció jellege és indíttatása:
 • # Folyamatos megújulás: innováció kis lépéseken keresztül – a folyamatos, egymással összhangban lévő fejlesztési akciók sorozata;
 • # Stratégiai újdonság: különleges jelentőségű, a piac és a vállalat számára egyaránt magas újdonságértékű fejlemény (termék, technológia, vagy szervezeti megoldás).

 

Lehetséges innovációs stratégiák:
 • # Támadó (magas ráfordítás, nagy kockázat, siker esetén kimagasló eredmény)
 • # Védekező (közepes ráfordítás és kockázat, szerényebb eredmény)
 • # Reagáló (alacsony ráfordítás és kockázat, kis eredmény)

 

Társaságunk több innovatív folyamatot menedzsel jelenleg is az alábbi szakterületeken:
 • # biotechnológia folyamatok (növényi biotechnológia);
 • # megújuló energiatermelés és hasznosítás (biomassza és ipari hasznosítása);
 • # egészségügyi termékek (humán- és állategészségügyi területen);
 • # élelmiszeripari termékek (funkcionális élelmiszerek ).

www.paluska.hu - információs és üzleti oldalak

 • Pénzügyeit vagy gazdálkodását értintő problémák megoldása érdekében keressen bennünket bizalommal.
 • Tradícionális és modern megoldásokkal segítjük.
 • Oktatási tananyagaink, regisztáricó után ingyen letölthetőek a WEBSHOP-ból.

Levelezési cím: HU-4400 Nyíregyháza, Homok sor 9.

Telefon: (+36) 42 500 465 Telefax: (+36) 42 500 466

E-mail: info[kukac]paluska.hu